+420 725 512 549
info@paleo-doupe.cz

BIO Ghee 450 ml

450 g
Česko
Bio
skladem (5 ks)

269 Kč s DPH

Saag gosht (Jehněčí kari se špenátem)
zobrazit recept
Jehněčí kotlety s kaštanovým pyré
zobrazit recept
Filované kachní prso, květákové pyré a višňová omáčka
zobrazit recept
zobrazit všechny

Ghí, nebo ghee, nebo ghíčko, to vše je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. Během posledních pár let se můžeme s ghí setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. Z ajurvédy vychází čínská medicína, ale i veškerá západní medicína. Ajurvéda je od roku 1982 uznaná Světovou zdravotnickou organizací jako oficiální alternativní medicína, a ta tvrdí, že ghí napomáhá trávení, upravuje hladinu lipidů, cholesterolu, vyživuje nervové buňky, podporuje učení, posiluje látkovou výměnu a obranyschopnost, napomáhá detoxikaci, omlazuje, má hojivé účinky. Je ideální ve spojení s léčivými bylinami, takto získá tělo z jejich účinků největší prospěch. BIO ghíčko pochází z másla z Polabských mlékáren, ti jej vykupují z biofarem ze Šluknovského výběžku, z chráněných krajinných oblastí Labské pískovce a České středohoří, z Jizerských hor, Krkonoš a Vysočiny. 


Použití: jako náhrada tuků zvláště másla. Skvělé na obohacení chuti pokrmů jemnou oříškovou chutí, kterou by dodalo pokrmu máslo, avšak bez strachu z následků spojené s sníženou tolerancí či alergií na mléčné produkty.

Produkt ekologického zemědělství. (BIO, EKO certifikát) 

Výrobce: České ghíčko 

Váha: 450 ml (500 g) 

Složení: 100% přepuštěné máslo z BIO mléka 

ALERGEN: mléko a mléčné produkty

Země původu: Česká republika 

Průměrná výživná hodnota ve 100 g produktu:
Energetická hodnota: 717 kcal / 3000 kJ 
tuky: 81 g, z toho nasycených 51 g
bílkoviny: 1 g
sacharidy: 0 g
vláknina: 0 g

Popis
Složení
Recepty
© 2014 - 2017 Paleo-Doupě.cz