+420 725 512 549
info@paleo-doupe.cz

Kaštanové vločky 50 g

50 g
na dotaz

39 Kč s DPH

Recepty připravujeme, pokud chcete být informován(a) o novinkách přihlašte se prosím k odebírání novinek na hlavní stránce.
Děkujeme

Plody kaštanovníku setého jsou bohaté na vitamin C. Některé zdroje dokonce uvádějí, že ve 100 g čerstvých jedlých kaštanů najdeme přibližně stejně tolik vitaminů jako ve 100 g citrónů. Dále obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro ženy, které chtějí otěhotnět, pro ženy těhotné a kojící. Z minerálních látek je pak jedlý kaštan bohatý na mangan, měď a především draslík, který pomáhá v boji proti únavě a stresu. Jedlé kaštany mají jen málo jednoduchých cukrů. Většinu tvoří cukry složené, tzv. polysacharidy (zejména škroby), které jsou vstřebávány postupně a nevedou k výkyvům hladiny krevního cukru. Z tohoto důvodu je konzumace jedlých kaštanů vhodná pro diabetiky a pro všechny, kdo usilují o snížení nadváhy. Tzv. pomalé cukry pomáhají předcházet návalům vlčího hladu a usnadňují tak dodržování redukčního režimu. Z výživového hlediska je obzvlášť důležitý obsah kyseliny linolové ze skupiny esenciálních Omega-6 mastných kyselin a kyseliny alfa-linoleové ze skupiny Omega-3. Ty jsou mimo jiné zodpovědné za optimální fungování nervového systému, mozku, kardiovaskulárního systému, za produkci hormonů a imunitu. Kaštanové vločky jsou přirozeně bezlepkové a tedy vhodné i pro celiaky a osoby dodržující bezlepkovou dietu.

Použití: Konzumovat je můžete samotné, vynikající i do jogurtu, do müsli, kaší. Krásně ozdobí jakýkoliv dezert.

Výrobce: Adveni Medical 

Váha: 50 g 

Složení: 100% kaštanové vločky 

Země původu: EU 

Průměrná výživná hodnota ve 100 g produktu:
Energetická hodnota: 1391 kJ / 333 kcal 
tuky: 2,3 g
bílkoviny: 2,4 g
sacharidy: 74,3 g, 
vláknina: 8,1 g

Popis
Složení
© 2014 - 2017 Paleo-Doupě.cz