+420 725 512 549
info@paleo-doupe.cz

Kokosový cukr 500 g BIO

500 g
Indonésie
Bio
na dotaz

119 Kč s DPH

Nakládaná zelenina
zobrazit recept
Čatný ze dvou druhů rajčat
zobrazit recept
Mango lassí
zobrazit recept
zobrazit všechny

 
Wolfberry kokosový cukr se vyrábí ze sladké šťávy kokosových květů. Místní domorodci musí pro získání tohoto nektaru naříznout palmové okvětí a po sesbírání z této šťávy nechávají velmi pomalým zahříváním odpařit vodu. Výsledným produktem jsou světle hnědé až žlutohnědé krystalky kokosového cukru, které mají výbornou a plnou chuť s mírně karamelovým podtónem. 

Toto sladidlo se v jihovýchodní Asii používá již tisíce let, ale do našeho “civilizovaného“ světa se dostalo teprve poměrně nedávno. Je to ideální náhražka rafinovaného, případně třtinového cukru, která se velmi dobře rozpouští a výborně se tedy hodí do všech nápojů – čajem počínaje, smoothie nápoji konče. Jeho vlastnosti ale oceníte i při přípravě zmrzlin, jogurtů, nebo dezertů, kterým dodá zajímavou chuť. 

Filipínské ministerstvo zemědělství zveřejnilo informace, že kokosový cukr obsahuje poměrně velké spektrum živin. Nejvíce zastoupeno by v něm mělo být železo, zinek, vápník a draslík, dále pak polyfenoly a mastné kyseliny s krátkým řetězcem. 

Nejpozoruhodnější je ale informace stejného ministerstva, že kokosový cukr obsahuje inulin. Jedná se o vlákninu, která může zpomalovat absorpci glukózy a tím by se dalo vysvětlit jejich tvrzení, že kokosový cukr má glykemický index 35.

Nutriční hodnoty na 100g:
Energie: 1574 kJ / 376 kcal; 
Tuky: 0.1 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0.04 g; 
Sacharidy: 92.9 g – z toho cukry 92.9 g; 
Bílkoviny: 1.0 g;
Sodík: 372 mg; 
Vláknina:0.5 g;
Vlhkost:max.2 g 


Alergeny: Bez alergenů

Skladování: Skladujte v uzavřené originální dóze, nebo v jiné uzavřené nádobě na chladném a suchém místě. Skladujte mimo dosah přímého světla, nejlépe při teplotě 20°C - 25°C. 

BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002 

Země původu: Indonésie

Obsah balení: 500 g

Výrobce: Wolfberry

Popis
Složení
Recepty
© 2014 - 2018 Paleo-Doupě.cz