+420 725 512 549
info@paleo-doupe.cz

Mandle natural 25/27 Oříšky na váhu

1000 g
Spojené státy americké
skladem (1 ks)

399 Kč s DPH

Mazanec a čokoládový krém
zobrazit recept
Tvarohová Páša (Pascha)
zobrazit recept
Zapečený grep s ořechovou posypkou
zobrazit recept
zobrazit všechny

Mandle jsou bohaté na všechny základní živiny. Obsahují snadno stravitelné bílkoviny, dodávají celý komplex esenciálních aminokyselin, mastných kyselin, minerálů a vitamínů. Jsou jedním z nejbohatších rostlinných zdrojů vápníku (247 mg/100 gramů) a fosforu. Obsahují též významná množství hořčíku, draslíku a železa. I když jsou mandle velmi bohaté na tuk (tvoří více než polovinu jejich hmotnosti), cholesterol nezvyšují, ale snižují. (To samé platí o vlašském ořechu.) To je výsledkem vyváženého poměru mastných kyselin a vysokého obsahu vitamínu E. Účinky sladkých neloupaných mandlí: pro nervovou soustavu a vypořádat se se stresem při osteoporóze a demineralizací kostí při kožních a atopických alergiích vhodné pro těhotné a kojící ženy Složení: 24% bílkovin, 10% sacharidů, 54% tuků, ostatní 


Použití: lze je jíst bez tepelné úpravy, jako součást různých svačin, při konzumaci vína, na dozdobení různých druhů pečiva - na vánočku a cukroví, pro výrobu marcipánu ( rozemleté madle a sladidlo ), nugátu ( mandle a med ) a dalších. Namleté mandle také můžou nahradit mandlovou mouku. Lze z nich vyrobit také mandlové mléko. Pro lepší stravitelnost je vhodné je namáčet před konzumací, aby se zbavily anti-nutrientů.

Složení
100% celé neloupané nesolené nepražené mandle kalibrované 25/27

ALERGEN: ořechy a skořápkové plody

 


Váha
1 kg 



Výrobce
Oříšky na Váhu



Země původu
USA

 

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie 2593 kJ / 628 kcal
Tuky 56 g, z toho nasycené 4,5 g
Sacharidy 4 g, z toho cukry 4 g
Bílkoviny 21 g
Vláknina 12 g

Popis
Složení
Recepty
© 2014 - 2017 Paleo-Doupě.cz